--> Dragen in een draagzak - Wat zijn de voordelen en welke moet je hebben.
Let op! In juli en augustus versturen wij pakketjes tussen woe t/m zaterdag. Dank!

Kun je een baby dragen in een draagzak?

baby dragen in een draagzak


Originele post & foto’s van Lindi Melse / Kun een baby dragen in een draagzak?

This image has an empty alt attribute; its file name is baby-dragen-in-draagzak-linspiration.nl_-1024x683.jpg

Een van de dingen die je al snel tegenkomt als kersverse ouder, is dat je na de kraamweek toch af en toe je handen wel vrij wilt hebben. Een baby die niet graag alleen wilt slapen in de box of zijn wiegje en de hele tijd bij je wilt zijn. Logisch natuurlijk ook, nadat een baby negen maanden in je buik heeft gewoond en altijd jouw warmte en hartslag kon horen. Maar hoe kun je dan je handen nog vrij hebben? Laat staan met meer kinderen in huis? In dit artikel vertel ik je meer over de voordelen van het dragen van je baby. Ook vertel ik je graag over de draagzak van We are Woven die ik mocht testen. Lees je mee?

Met de geboorte van onze dochter Tilly, heb ik ineens drie kinderen om me heen. Een gezellige drukte natuurlijk, maar soms is het toch ook wel erg handig om je handen vrij te hebben. Want een kleine baby neemt heel wat tijd in beslag. Het voeden, verschonen, even knuffelen en dan is het alweer tijd om te slapen. En alleen slapen, tja daar houden baby’s vaak gewoon niet zo fijn, want het fijnste plekje is toch wel op mama! Tijdens de kraamweek en het aansluitend verlof van mijn man was dat geen probleem. Maar toen mijn man weer ging werken wilde ik ook tijd voor mijn andere twee kinderen hebben. Het lukte me nog net om het baby’s eerste jaar boek in te vullen en dan kon ik onze baby alweer laten slapen. Gelukkig was daar de baby draagzak, een echte life saver!

Mijn ervaring met een baby draagzak

Toen we ons eerste kindje kregen, inmiddels alweer vijf jaar geleden, zat ik gerust een aantal uur op de bank met een slapende baby op schoot en keek ik naar fijne Netflix series. Dat is nu wel verleden tijd met een kind van 5 en 3 erbij. Zeker nu tijdens Corona, waarbij de oudste thuisonderwijs kreeg. Ideaal vond ik het dan om met de baby draagzak rond te lopen. En het fijne is ook nog dat de baby draagzak van We are Woven er super mooi uitziet! Ik koos voor een fijne mos kleur, past goed bij al je kleding en hij staat manlief ook niet verkeerd als hij onze dochter in het weekend draagt. Win win natuurlijk! Maar het fijnste is misschien nog wel dat je de baby draagzak zo gemakkelijk kan omdoen.

Geen gehannes met een doek en hij draagt erg comfortabel. De banden die op de schouders lopen hebben een fijne vulling waardoor je niet snel last krijgt van het gewicht van je baby. En wil je nog meer het gewicht van je baby verdelen dan kun je de banden op je rug gekruist laten lopen. Dit vind ik zelf erg prettig.

Voordelen van je baby dragen in een draagzak 

Ik ben positief verrast door de baby drager van We are Woven. Naast de draagdoeken die wij in huis hebben, was ik namelijk erg benieuwd hoe het zou zijn om een baby drager in huis te hebben. En ik ben positief verrast! Daarom nog even de voordelen op een rij:

  • Ten eerste je hebt je handen vrij, maar je baby is toch dichtbij
  • Je kunt gerust je make-up en het huishouden doen (als je niet teveel hoeft te bukken)
  • Ook handig is dat je andere kinderen kunt helpen, voorlezen etc.
  • Je baby voelt licht, doordat het gewicht goed verdeeld is over je schouders en rug
  • De drager draagt comfortabel
  • De drager is een echte zak, waar je baby lekker inhangt tegen jou aan
  • Je hebt een ruime keuze uit prints
  • De drager is geschikt vanaf de geboorte tot maat 80/86, daarna ga je naar een peuterdrager
  • Je kunt de drager op maat maken voor een pasgeboren baby en langzaam steeds iets ruimer zetten wanneer je baby groter wordt

Kortingscode voor jou!

Wil jij ook graag een fijne baby draagzak aanschaffen voor jou kleintje? Neem dan een kijkje in de shop van de draagspecialist. Bij de draagspecialist werken ze samen met draagconsulenten om te zorgen dat je de beste drager of draagdoek koopt die bij je past. Super fijn om advies te krijgen voordat je een draagdoek of drager koopt dus! En ik mag nog een leuke kortingscode met je delen. Met de code Lindi10 ontvang je tot 31 maart 2021 10% extra korting! Dus twijfel je nog of een baby dragen of draagdoek iets voor je is? Neem dan zeker een kijkje in hun shop.

Wil je ook je baby dragen in een draagzak en wil je een kijkje nemen bij onze collectie draagzakken? Kijk dan hier.
De draagzak op de foto is de Mixite Moss draagzak. deze is te gebruiken vanaf. geboorte tot ongeveer maat 80/86. Liever een draagdoek? Die hebben we ook.

Deze post is ook te vinden op de site van We Are Wovens: https://wearewovens.nl/dragen-in-een-draagzak/

X